Abiye şapka seçenekleri

Abiye şapka seçenekleri

                Hanımlar için vazgeçilmez bir konuma sahip abiyeler, mezuniyet, düğün, nişan gibi hemen hemen tüm özel günlerde tercih ediliyor. Bu yazımızda sizlere abiyeler ile bir ahenk içerisinde olan ve şıklığınıza şıklık katan abiye şapka modellerinden bahsedeceğiz.

Hangi modeller var?

                Günümüzdeki bayanların çok tercih ettiği abiye şapkalar genellikle tülden yapılıyor. Bunun haricinde kumaştan yapılan şapkalar da mevcuttur. Boy olarak inceleyecek olursak; büyük ve küçük şapkalar bulunduğundan bahsedebiliriz. Küçük şapkalar genellikle başın üst arka kısmına yerleştirilmektedir. Şapkanız dilerseniz standart şapka biçiminde olabilir dilerseniz açık olabilir. Tülden yapılan şapkalar açık ve ince olmaktadırlar. Ayrıca kumaştan yapılmış kovboy tarzında şapkalar da mevcuttur. Alışılagelmişin dışına çıkmak ve sıradanlığı bozmak isteyen hanımlar için oldukça güzel bir tercih.

Hangi renkler tercih ediliyor?

                Geçtiğimiz dönem abiyeye uygun şapka modellerinde en çok siyah ve beyaz tercih edilmiş. Bunun sebebi abiye elbiselerin genellikle koyu renklerde tercih edilmesi olabilir. Pembe, yeşil gibi açık ve gösterişli renklerde abiye giyiyorsanız, buna uygun bir şapka tercih edebilirsiniz.

Şapka nasıl seçilmeli?

                Uzmanlara göre abiyeniz sade ise şapkanızı gösterişli seçmelisiniz. Şayet abiyeniz yırtmaçlara, dekoltelere sahip, gerek model gerek renk olarak şatafatlı bir abiye ise sade bir şapka tercih edebilirsiniz. Bu şekilde dengeyi koruyacağınıza ve güzelliğinizi sergileyebileceğinize inanılıyor. Bahsini ettiğimi abiye şapka seçeneklerinden kıyafetinize, makyajınıza, ruhunuza en uygun olanı bulmayı denemelisiniz.